Nieuws


NIEUWSBRIEF
Wil je per e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwtjes rond The Scene? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!
    Naam:  
E-mail:NEKKA-NACHT 2011
Op zaterdag 30 april is The Scene de centrale gast op de jaarlijkse Nekka-Nacht in het Antwerpse Sportpaleis! The Scene treedt hier aan in uitgebreide bezetting, en vergezeld van gasten als Tom Barman, Stef Kamil Carlens, Lange Frans, Sarah Bettens, Eva De Roovere, Katarina Vermeulen, Renee van Bavel, CPeX, Arbeid Adelt! en presentator Jan De Smet. Mis deze unieke avond niet! Alle info en tickets via www.nekka-nacht.be.

IEDEREEN IS VAN DE WERELD
In het kader van de Nekka-Nacht werd er een nieuwe clip - mét multiculturele boodschap - gemaakt bij 'Iedereen Is Van De Wereld'. Dat is niet alleen de allergrootste hit van The Scene, maar vooral het lijflied ...van "alle misfits die je her en der alleen ziet staan". Om te figureren werd een beroep gedaan op een bont gezelschap nieuwe Vlamingen uit het Nationaal Jeugdorkest en het inburgeringskoor Dinska Bronska uit Borgerhout. Klik hier voor een "making of"-filmpje.Thé Lau - 'Happy Xmas (War Is Over)'HAPPY XMAS (WAR IS OVER) - THÉ LAU & RED LIMO STRING QUARTET // FOR SERIOUS REQUEST
Naar aanleiding van Thé's optreden in De Wereld Draait Door op 10 december wordt vandaag op iTunes de song 'Happy Xmas (War Is Over)' (Lennon/Ono) gelanceerd, uitgevoerd door Thé Lau & RED LIMO String Quartet. De opbrengst gaat naar de 3FM actie Serious Request (Het Glazen Huis) - dit jaar voor weeskinderen met AIDS. Download 'm via iTunes en attendeer vrienden, familie en geliefden op deze actie!

Lange Frans & Thé Lau - 'Zing Voor Me'LANGE FRANS EN THÉ LAU OP NUMMER 1 MET NIEUWE SINGLE 'ZING VOOR ME'
De nieuwe single van Lange Frans samen met Thé Lau, getiteld 'Zing Voor Me' (download via iTunes), komt deze week direct binnen op nummer 1 in de single Top 100, zo maakte de GfK Dutch Charts zojuist bekend. Daarmee scoort Lange Frans na 'Zinloos' (2003) en 'Het Land Van' (2005) zijn derde nummer 1 hit. Verschil is ditmaal wel dat zijn partner in crime niet Baas B, maar de zanger van de Nederlandse band The Scene, Thé Lau is. De ballad 'Zing Voor Me', geproduceerd door hitmaker Giorgio Tuinfort (die nummers heeft gemaakt voor Gwen Stefani, Akon en Michael Jackson), waarmee Frans al eerder heeft samen gewerkt, is de voorloper van de eerste soloplaat van Lange Frans, die volgend jaar op het Top Notch label zal uitkomen.

Op dit moment treedt Lange Frans op in diverse theaters en schouwburgen met zijn nieuwe show Solo. Ook was de rapper dit seizoen al te zien tijdens Expeditie Robinson en heeft hij een rap gemaakt op de Sinterklaas anthem 'Zwarte Piet Ging uit Fietsen'. Thé Lau is druk bezig met het schrijven van nieuwe muziek. Met zijn band The Scene bracht hij in 2009 het album 'Liefde op Doorreis' uit, die alom werd alom geprezen in de pers. Ze toeren volop en hebben alleen al dit jaar 75 theaterconcerten en rockfestivals in Nederland en België achter de rug.Lange Frans en Thé Lau waren o.a. te gast bij GIEL op 3FM (filmpjes hier en hier) en in 'De Wereld Draait Door' (filmpje hier).

16 MEI 2010
THE SCENE IN PARADISO!
Aanstaande vrijdag 21 mei trapt The Scene de zomertournee af in de Amsterdamse Paradiso. Special guest: Roos Reebergen (Roosbeef). Support act: Klerkx. Klik hier voor tickets.

Liefde Op Doorreis (2009)26 OKTOBER 2009
NIEUWE CD': 'LIEFDE OP DOORREIS'
Het nieuwe Scene-album 'Liefde Op Doorreis' is sinds vandaag overal verkrijgbaar! Twaalf splinternieuwe tracks: 'Mijn Land', 'Geluk', 'Nachttrein', 'Vrouw', 'Breek De Ban', 'Atlanta', Vier Seizoenen', 'Paradijs', 'Straat', 'Leef', 'Kind Van De Maan' en 'Tijd', plus als toegift de bijzonder geslaagde Clouseau-cover 'Sterven Op De Planken' die de band eerder al opnam voor het tribute-album 'Braveau Clouseau'. Begin 2010 start The Scene met een uitgebreide theatertournee door Nederland en Vlaanderen (alle data staan al in de agenda), en daarna zullen uiteraard ook de zomerfestivals weer aangedaan worden. Surf naar de nieuwe officiële website www.thescene.nu voor actueel nieuws.

22 mei 2009
WEBSITE EMILIE
Nú in de lucht: www.emilieblomvanassendelft.nl - allen daarheen!

13 maart 2009
UPDATE
Na de split in 2002 besloot The Scene in 2007 en '08 nog één keer samen gas te geven. Er kwam een CD: ‘Parels in een nieuw kleedje, barst van intensiteit, schoonheid en (her)ontdekkingen’ (Cutting Edge), ‘Twaalf keer kippenvel in zakformaat’ (De Morgen). En een tournee: ‘The Scene steelt show op Bospop’ (Telegraaf), ‘Raak als een uppercut’ (De Morgen), ‘Band van Thé Lau staat op eenzame hoogte’ (NRC), ‘Anno 2007 nog steeds een van de beste Nederlandstalige rockbands’ (NU.nl), ‘Dit was een imposante machine die om het even welk publiek platwalst als nooit te voren. Meer! meer! meer! van dat' (goddeau.com). Kortom: een succesverhaal dat naar meer smaakte, en de komende maanden wordt er hard gewerkt aan een splinternieuw Scene-album. Nog even geduld dus - maar dat zal worden beloond!

27 oktober 2008
DE BESTE KRUISBESTUIVING VAN HET NAJAAR
THE SCENE EN VAN KATOEN VINDEN INSPIRATIE BIJ ELKAAR
Twee eigenzinnige bands, ieder een eigen sound en aanpak, allebei hun sporen verdiend, daagden elkaar uit tot het vertolken van elkaars werk. Kruisbestuiven. Elkaars materiaal gebruiken om tot nieuwe artistieke inzichten te komen. Tot nieuwe inspiratie... Het resultaat mag er zijn: twee oertracks in optima forma!

The Scene: VanKatoen - Intrappen 
VanKatoen: The Scene - Iedereen Is Van De Wereld

Bazz van VanKatoen vroeg Thé Lau van The Scene samen te werken. Thé’s reactie: ‘Spannend!’ ‘Waardevol’ vond Bazz, nadat hij voelde hoe andermans tekst hem inspiratie bracht. VanKatoen nam 'Iedereen Is Van De Wereld' op in Studio Spitsbergen. The Scene transformeerde 'Intrappen' in hun oefenkot tot een onverwacht duet. Luister zelf op www.kruisbestuiven.nl. Download gratis en legaal beide tracks als MP3 (of als WAV file in de beste kwaliteit) op www.kruisbestuiven.nl.

28 augustus 2007
FOTO'S
Op www.darthstijn.be staan mooie foto's van The Scene op Neerpelt Open Air en Boerenrock.

V/A - Braveau Clouseau (2007)7 augustus 2007
BRAVEAU CLOUSEAU
Dit najaar bestaat het Vlaamse Clouseau 20 jaar - en dat wordt gevierd! Eén van de feestelijkheden betreft een tribute-CD waarop twaalf bands en artiesten hun favoriete Clouseau-song uitvoeren. De CD 'Braveau Clouseau' ligt vanaf 12 september in de winkels, en de bijdrage van The Scene - 'Sterven op de Planken' - is werkelijk schitterend! Naast The Scene zijn ook o.a. Bart Peeters, Marco Borsato, Tom Helsen en Gorki & Isabelle A. van de partij.

1 augustus 2007
THE SCENE OP FACECULTURE.NL
FaceCulture sprak met Thé en Emilie over hun eerste ontmoeting, een vrouw in de band, 'Borderline' van Madonna, Eus en Otto, fricties binnen de band, 'Helden', de solocarrière van Thé Lau, de hereniging van The Scene, technische drummers, andere dingen doen, The Scene 2007 en de nieuwe nummers 'Meisje Van De Dromen' en 'Alkmaar'. Ook spelen Emilie en Thé 'Samen' live! Directe link: http://www.faceculture.nl/thescene/index.htm.

19 juli 2007
EN OOK OP DE GENTSE FEESTEN... :-)
Klik hier: http://www.gentblogt.be/2007/07/15/ik-heb-vannacht-gedronken-en-gezien#more-7042.

9 juli 2007
THE SCENE STEELT SHOW OP BOSPOP
Klik hier: http://www.telegraaf.nl/prive/article67118971.ece.

17 juni 2007
LEUKE LINKS
Kijk op de Planet-website voor een leuk video-interview met Thé en Emilie en op de Revu-website voor een video waarin Thé vertelt hoe 'Blauw' tot stand is gekomen. Op goddeau.com vind je zowel een interview met Thé en Emilie, een CD-recensie, en een verslag van het concert in de Brusselse Ancienne Belgique. Ander leuk leesvoer vind je o.a. hier en hier.

The Scene - 2007 (2007)11 april 2007
WEDERSCENE!
De
nieuwe CD van The Scene, eenvoudig maar veelzeggend '2007' getiteld, komt uit op 21 mei. Op het album staan in totaal twaalf tracks. Tien klassiekers van de band hebben een nieuw jasje gekregen. 'Open', 'Zuster' en 'Samen' klinken nu eindelijk zoals ze live ook al klonken in de hoogtijdagen van The Scene; stuwender, scherper en opzwepender! Op drie tracks doen gasten mee. Sarah Bettens (K’s Choice) schittert in 'Blauw', het geweldige stemgeluid van Paskal Jakobsen (BLØF) versterkt de meezinger 'Iedereen Is Van De Wereld' en Tom Barman (dEUS) betovert de luisteraar op het prachtige 'Rigoureus'! Daarnaast twee nieuwe nummers: 'Meisje Van De Dromen' en 'Alkmaar', een stad die nog nooit zo mooi is bezongen en waarvan de tekst werd geschreven door Neeltje Maria Min.

Tracklisting THE SCENE - 2007: 'Geloof', 'Blauw', 'Samen', 'Alkmaar', 'Rigoureus', 'Meisje Van De Dromen', 'Zuster', 'Open', 'Wild En Luidruchtig', 'Iedereen Is Van De Wereld', 'Brand', 'Steenworp'.

Op bol.com kun je de CD nu alvast bestellen voor een aantrekkelijke prijs, en zijn bovendien al fragmenten van alle tracks te beluisteren!

14 februari 2007
NOG EENS SAMEN GAS GEVEN: THE SCENE!
Thé Lau: "Afgelopen zomer hebben drie ex-Scene leden met mij meegespeeld, zij het op verschillende festivals. Otto ging als vanouds geweldig tekeer, Emilie produceerde haar karakteristieke pulserende basgeluid en Jeroen klonk alsof hij bij U2 inviel, ronkend, zwaar. Later vroeg Jeroen me of ik wilde overwegen nog een keer met The Scene te toeren. Hij had een 'onaf gevoel'. Dat, en het feit dat spelen met alledrie een kick was, deden me besluiten Jeroen te bellen. OK, laten we de koppen bij elkaar steken om te kijken wat iedereen ervan vindt.

Het enthousiasme bleek groot. Niet alleen bij Jeroen, Emilie en Otto, maar ook bij vrienden die we ons plan toevertrouwden. Nadere inspectie van keerzijden leerden ons dat die er niet waren. Spelen van oud en vertrouwd repertoire? Absoluut! Er is niets mis met 'Blauw', 'Open', 'Rigoureus', 'Zuster', 'Samen', 'Iedereen Is Van De Wereld'. Welke optredens zullen we doen? Festivals! En een paar geliefde zalen, Paradiso, de AB. Zullen we een CD opnemen? Ja! Dezelfde songs. Misschien met gasten... Misschien nieuwe nummers... Dat soort zaken. Inmiddels weten we dat het enthousiasme overal groot is. En dat we een juist besluit hebben genomen. OK, we doen het!"The Scene (2007)

Emilie Blom van Assendelft - bas, zang
Jeroen Booy - drums
Otto Cooymans - toetsen, zang
Thé Lau - zang, gitaar

met:
Leendert Haaksma - gitaar
Alan McLachlan - gitaar

Inmiddels zijn de CD-opnames begonnen, de release staat gepland half mei. Op 8 en 15 juni geeft The Scene twee club-optredens in respectievelijk Paradiso (Amsterdam) en de AB (Brussel). Daarna staat de band op zomerfestivals in Nederland en België.


[Podium] [E-mail: info@behindthescene.nl]